Visa gamla

23 apr
Karlsson & Rubinsztein
20:00
Strömmad konsert

Anna Karlsson och Anna Rubinsztein är duon med stark förkärlek för låtar från Värmland. De har följts åt sedan 2012 och spelat ihop i många olika format och konstellationer, men med sin kärlek till gränstraktens musik som ledstjärna. Efter många år med låtar efter sina förebilder har de under det gångna året grävt i arkiv och notböcker. Till Göteborg kommer de med en repertoar bestående av gamla favoritlåtar och nyfunna guldkorn.

Länk till konserten: https://www.facebook.com/events/717305238948307/

Anna Karlsson - Viola D’amore och moraharpa Anna Rubinsztein - Viola D’amore

7 maj
Maine Coon
20:00
Strömmad konsert

Med avstamp i norsk och svensk folkmusik blandar Maine Coon trio egenskrivet material med traditionellt låtspel såsom springar, gangare och slängpolska. Finurligt arrangerade partier kontrasteras av improvisation och lekfullhet. Skira klanger möter pulserande riff. Ett meditativt lugn möter äventyrliga sagor. Felor, träblås och gitarr i ett tätt sammansvetsat samspel.

Trion möttes på Högskolan för scen och musik i Göteborg 2013. Arbetandes som lärare, musiker och instrumentbyggare strävar trion ständigt efter att träffas för att komponera, arrangera och improvisera. Maine Coon trios debutplatta släpptes 18 juli 2020 i Göteborg i ett mindre konsertformat. Till hösten medverkar de på Folkklubb i Malmö samt på Norrköpings folkmusikfestival.

"Begåvat, som sagt, tre skickliga musiker som vet att arra egensinnigt och fräck" - skivrecension i spelmannen 2020

"Här får vi titelspåret från deras synnerligen gedigna debut som knappast är vare sig dagslända eller sommarkatt.." - Lira lyssna 2020

Länk till konserten: https://www.facebook.com/events/907734779975940/

Anna-Karin Andersson - hardangerfela, fiol, oktavfiol
Robin Johansson - sopransaxofon, basklarinett
Søren Vinther Røgen - gitarr, cittern