Visa gamla

Hej alla folkmusikvänner! Denna höst blir annorlunda, men vi är enormt glada över att kunna presentera ett reviderat program.

OBS! Det är obligatoriskt att förboka sina biljetter. Det gäller även om det är fri entré. Biljetterna betalas sedan på plats.
Vi tar in max 45 personer.
Förboka dina biljetter via Billetto.se: Hitta Biljetter

Alla arrangemang anordnas helt i linje med FHMs restriktioner för covid-19.
Tillsvidare har vi bara sittande publik och ingen dans.

Varmt välkomna!

30 okt
Solokonserter med Zara Helje och Mats Berglund
17:30–19:15
Spelmanslaget
19:00
Kaféet öppnar
20:00–22:00
Konsert: Solokonserter med Zara Helje och Mats Berglund
Zara Helje med rötterna i Göteborg men numera spelledare i Malungs spelmanslag och naturaliserad dalkulla spelar låtar från västerdalarna. Mats Berglund från västra värmland spelar låtar just därifrån. Det blir svårt att sitta still när det vankas halling!
17:30–19:15
Spelmanslaget
19:00
Kaféet öppnar
20:00–22:00
Konsert: Northern Resonance
"Det skimrar och gnistrar om de tre klangkropparna när de i samförstånd slingrar sig till en mäktig, överjordisk varelse. Lägg Northern Resonance på minnet! Något nytt har kommit för att stanna!" - Mikael Marin (Väsen)

I strävan efter det innersta uttrycket kombineras de unika egenskaperna av viola d’amoren, hardangerfelan och nyckelharpan. Northern Resonance är mötet där instrumentens potential och traditionernas gränser prövas för att bryta ny musikalisk mark.
Med resonanssträngarna som den gemensamma nämnaren skapas en ljudbild som fritt rör sig mellan subtila detaljer och storslagna klanger.
Northern Resonance är:
Jerker Hans-Ers: Hardingfela
Anna Ekborg: Viola d'amore
Petrus Dillner: Nyckelharpa
17:30–19:15
Spelmanslaget
19:00
Kaféet öppnar
20:00–22:00
Konsert: Ralsgård och Tullberg
Genom sin debutskiva (2010) återetablerade Ralsgård & Tullberg traversflöjten i den svenska folkmusiken. Med sin andra skiva (2014) utvecklade de flöjtens position i musiken genom en rad samarbeten med några av Sveriges främsta folkmusiker. Dessa samarbeten ledde fram till bildandet av kvartetten där Ralsgård & Tullbergs traversflöjter sammanstrålar med nyckelharpa (Niklas Roswall) och cello (Alexandra Nilsson). Kvartetten gör det möjligt att realisera en större musikalisk vision där de två traversflöjternas variationsrika klanger möter den spänstiga virtuositeten hos strängmusikerna. Repertoaren består av traditionella och nyskrivna låtar. Uttrycken spänner över avskalade och intima vismelodier till flerstämmiga arrangemang där instrumentens möjligheter utnyttjas fullt ut.
20 nov
INSTÄLLT
17:30–19:15
Spelmanslaget
27 nov
Världsmusiklinjen på Högskolan för scen och musik i Göteborg
17:30–19:15
Spelmanslaget
19:00
Kaféet öppnar
20:00–22:00
Konsert: Världsmusiklinjen på Högskolan för scen och musik i Göteborg
På Världsmusiklinjen möts en färgstark grupp individer med brett musikaliskt uttryck från olika delar av världen. Studenterna har fått möjligheten att tänka utanför sin egen musikaliska box och hitta nya sätt att uttrycka sig på, vilket kommer att vara uppenbart i denna konsert. Vare sig du vill lyssna till musik för att beröras på djupet eller för att ryckas med av danslust i kroppen så kommer denna upplevelse vara för dig!