Instruktioner för att använda skyddade Google-dokument

Av säkerhetsskäl är vissa av våra dokument (t.ex. adresslistor) skyddade och kan endast läsas eller endast redigeras av t.ex. styrelsemedlemmar. Om du är en sådan person kan du redigera de dokument som du fått rättigheter till.

Dokumenten finns i verktyget Google docs. Du kommer åt Google docs direkt genom webbläsaren och behöver inte installera något särskilt program. Här är instruktioner för hur du gör.

1. Skapa ett Google-konto (om du inte redan har ett)

Om din e-postadress slutar på "@gmail.com" så har du redan ett Google-konto kopplat till din adress. I så fall kan hoppa över detta steg.

Om din e-postadress inte slutar på "@gmail.com" så behöver du skapa ett konto. Du behöver inte skapa ett e-postkonto utan endast ett konto för att redigera dokument. När du loggar in på kontot använder du din vanliga e-postadress som användarnamn.

Du skapar kontot i tre steg. Du behöver bara göra detta en enda gång:

  1. Gå till Googles sida för att skapa ett nytt konto.
  2. Skriv in din vanliga e-postadress, hitta på ett lösenord, fyll i ordverifieringen, och klicka på knappen "Jag godkänner. Skapa mitt konto".
  3. Snart får du ett mail med ämnet "Googles e-postverifiering". Öppna mailet och klicka på länken i mailet.

2. När du har ett Google-konto, läs och ändra dokumenten

  1. Gå till http://docs.google.com, fyll i din vanliga e-postadress och lösenordet som du valde när du skapade Google-kontot.
  2. Du kommer till en lista över alla dina Google-dokument. Klicka på titeln för det dokument du vill redigera.
  3. Du kan redigera dokument fritt. Alla ändringar sparas omedelbart och är synliga för alla andra användare. Det går att se vem som har ändrat vad och alla ändringar går att ångra.

Hör av dig till Sven om något inte fungerar!