Fredagskvällar

Artistkvällar: Konserten börjar 20:30 och pågår cirka en timme. Därefter spelar musikerna till dans fram till midnatt, oftast med en halvtimmes paus då en annan musiker spelar.
Spel- & danskvällar: Kl 20:30 startar spellistan. Ta med dig ditt instrument och dansskorna, och skriv gärna upp dig och spela till dans!
Dansintroduktion: Kl 19:15–20:15 lär vi alltid ut dans. Både nybörjare och erfarna dansare är välkomna!

Den 10 september och den 15 oktober är temat polska med rörliga roller. På Folkmusikkaféet är vi stolta över att folk turas om att både föra och följa samt dansar med vilka de vill, oavsett kön. Polska med rörliga roller (Queerpolska) är dansstugor med queerfeministisk pedagogik som hejar på denna trend. Vi sätter ord på normerna så att vi kan förhålla oss fritt och leka med rollerna. Vi vill både ge utrymme till vår återkommande danspublik att utforska fler dansaspekter och välkomna ny publik som gillar friare könsroller.

Den 1 oktober ligger dansintroduktionen på annan tid än vanligt. Vi ger då två dansintroduktioner i följd: kl 18:30-19:15 och kl 19:30-20:15.

Danskurs: Den 1 oktober och tio gånger framåt erbjuder vi en nybörjarkurs i folklig dans med danspedagogerna Mona Lundberg och Mats Nilsson. Varken förkunskaper eller danspartner behövs. Föranmälan behövs inte men kan göras. För att säkra din plats, betala in kursavgiften och anmäl dig till Mona Lundberg, som också svarar på frågor. Först till kvarn-principen gäller. Kursavgiften är 400 kr för gång 2–9, men prova första gången gratis!
Visstugor: För alla sångglada ordnar vi fem visstugor under terminen, varje gång kl 19:15–20:15 och utan förkunskapskrav. Datumen är den 1 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 5 november och 10 december. Se programmet för mer information.
Spelstugor och spelkurs: För alla som spelar något instrument ordnar vi två spelstugor: den 1 oktober och den 19 november kl 19:15–20:15. Missa inte heller spelkursen med Pelle Gustafson den 6 november! Se programmet för mer information.
Sång- och danslekar: ”Nu har jag slitit ut mina kängor, nu har jag dansat ut mina skor, di da di ralla di da di ralla, nu får jag skäll utav far och mor...” Till tonerna av fiolen blandas röster från stora och små när långdansen ringlar fram. I alla tider har vi dansat och lekt – i vardag och arbete, till fest och högtid. Prova sång- och danslekar från förr till nu! Denna termin ordnar Tillsammansgruppen sång- och danslekar tre gånger: den 24 september, 22 oktober och 19 november, kl 18:00–19:30.
Buskspel: Spontant spel är mer än välkommet. Ta med ditt instrument, sök upp spelvänner, och sätt dig i kaféet, på övervåningen, eller varför inte i entrén!

Medlemskap

Som medlem ger du ett viktigt stöd till föreningen, får gå in på artistkvällar och får programmet hemskickat. Sätt in 50 kr på PG 107741-1 eller betala i entrén. Ange namn, adress, telefonnummer och e-postadress.

Inträde

Spel- och danskvällar är gratis. På artistkvällar behövs medlemskap och vi tar inträde. (Undantag: den 1 oktober 2010 behövs varken medlemskap eller inträde eftersom vi då är en del av Kulturnatta). Man kan inte förboka utan både inträde och medlemskap betalas i entrén. Vill du vara helt säker på att komma in på populära kvällar – kom i god tid!

Inträdet på artistkvällar varierar: se respektive danskväll i programmet. Vi ger följande rabatter:

Inga rabatter kan kombineras. Om du är berättigad till flera rabatter gäller den billigaste.

Var med och hjälp till!

Vill du vara med i ett glatt gäng som i trivsam gemenskap formar verksamheten? Du är välkommen även om du är ny på Folkmusikkaféet. Under fredagskvällarna behöver vi folk som hjälper till en stund med:

Som tack går du in gratis och får en gratis fika. Prata med någon av funktionärerna på en kväll eller hör av dig till Lasse Jonson på lasse.jonson@swipnet.se eller tel: 070-445 11 05.

Information för medhjälpare

Trycksaker

Om föreningen

Folkmusikkaféet drivs helt ideellt av Föreningen Folkmusikkaféet. Vi verkar för att skapa en mötesplats för levande folkmusik och dans i Göteborg.

Våra stadgar finns här: pdf: PDF, odt: OpenOffice.

Folkmusikkaféet stöds av Statens Kulturråd, Kultur Göteborg och SDN Linnéstaden samt av Sensus och kulturprojektet Kulturens bildningsverksamhet.